Helaas zijn we vanuit onze cultuur zo gericht op het direct tastbare, dat we er vaak niet bij stil staan dat je lichaam een graadmeter is voor je geest. Stress, angst of boosheid zetten zich vaak vast in je fysieke lichaam. Dergelijke lichamelijke klachten lossen zich in de meeste gevallen sneller op wanneer je er zowel fysiek als energetisch aandacht aan besteedt.

Wat is het?

Energetisch werk kun je vergelijken met meditatie, waarbij je je aandacht naar binnen richt om te voelen wat er in je leeft. Tijdens energetisch werk, richt je je /ik me als het ware meditatief op de ander. Daardoor komt vaak vanzelf naar voren wat aandacht nodig heeft. Dit is een intuïtief proces. Voor het daadwerkelijke energetische werk, gebruik ik mijn handen. Door aandacht te besteden aan die punten die zich aandienen, kan ik je helpen om energie op of rond die plekken weer in beweging te zetten. Hoe werkt het?
Tijdens het intakegesprek vooraf, bekijken we waar je behoefte aan hebt. Zo kun je kiezen voor een combinatie van energetisch werk met massage, maar dat hoeft niet.

Energetisch werk gaat goed samen met massage, doordat de massage het lichaamsbewustzijn al vergroot. Dit maakt het makkelijker om te voelen wat er energetisch allemaal gebeurd. Omdat je tegelijkertijd aandacht aan het fysieke en het energetische besteedt. Het is echter niet per definitie nodig om lichamelijk contact te maken. Ook puur energetisch werk, dus zonder massage, is mogelijk. Oefeningen voor thuis maken vaak onderdeel uit van het pakket. Zo kun je zelf een verdere verdiepingsslag maken.