COOL, coaching op leefstijl

CooL is een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Een programma dat bestaat uit individuele coaching en groepsbijeenkomsten en gericht is op het duurzaam verbeteren van de leefstijl.

Een 2-jarig programma

Het programma duurt twee jaar. In die periode komen verschillende thema’s uitgebreid aan bod, die allemaal effect hebben op je gezondheid en welzijn. Zoals kleine wijzigingen in je eetpatroon, die op den duur een groot positief effect hebben. En we gaan op zoek naar een manier van bewegen die bij je past. Maar ook de hoeveelheid stress die je ervaart, kan ontzettend veel invloed hebben. Welke factoren helpen jou om juist goed te ontspannen?

Persoonlijk plan

Stress, vermoeidheid, eetgewoontes en bewegen hebben veel met elkaar te maken. We focussen dus niet alleen op gewicht en bewegen, maar nemen alle onderdelen van jouw manier van leven mee, omdat we op die manier een grotere kans van slagen hebben.

Binnen de thema’s die we behandelen pik je zelf de elementen op, die voor jou het belangrijkst zijn. Daar formuleren we actiepunten voor. Op die manier passen de stappen die je gaat maken echt bij jou. Het is soms heel makkelijk om een mooi ideaal plaatje te zien. Zo lastig kan het zijn om daar daadwerkelijk te komen. Daarom help ik je graag. CooL is niet voor even, maar voor het leven. Juist de kleine, haalbare stapjes, zorgen op den duur voor een blijvend en doorgaand effect. Dat is de kracht van CooL.

Mogelijkheden

Op dit moment zijn er drie groepen actief. De volgende groep start eind februari.

Om deel te kunnen nemen aan het programma, geldt een aantal voorwaarden en er is een verwijzing van de huisarts nodig.


  • Ben je ouder dan 18?
  • Heb je een BMI dat tussen de 25 en de 30 ligt in combinatie met een buikomvang groter dan 88 cm en/of verhoogd risico op diabetes, hart- en vaatziekten of slaapapneu?
  • Of:
  • Heb je een BMI groter dan 30?

Dan wordt het programma vergoed vanuit de basisverzekering, zonder aantasting van het eigen risico.


Wil je meer weten en/of meedoen? Bel, mail of app gerust!